Pagina's

vrijdag 30 september 2011

Quilting Bee bij Marij

Vandaag de eerste QB bij Marij na de zomerstop. Het is heerlijk weer dus inplaats van de auto pak ik de brommer. Lekker zo'n 15 kilometer door het Limburgse landschap.
Langs Doenrade..... over een (vals)plateau......  door Puth..... over een  klein plateau.....   door Sweikhuizen, een dorp TEGEN een berg gebouwd waar de straten behoorlijk schuin lopen. Bergaf gaat vanzelf maar straks bergop moet de brommer hard werken :-)
Daarna door de bebouwing.... hoekje van Geleen met heel veel groen.... hoekje Neerbeek met oude huizen/boerderijen met grote poorten.... Beek waar Marij "zit".
Onderweg genieten van de ondergaande zon. Als ik ergens stil sta om een foto te maken zie ik in  mijn ooghoek en andere brommer stoppen en even denk ik: oh, oh..... te vroeg "slecht" gedacht, het is iemand die ook van het mooie weer geniet en de ondergaande zon gaat fotograferen.
Zoals gewoonlijk is het gezellig bij Marij. Vandaag cake bij de koffie/thee. Alda heeft een top klaar en showt hem ons. Marion geeft uitleg over de quilt met de stoffen Hope. Marij heeft even haar kleinkind op bezoek, een heerlijk goedlachs jochie.
Af en toe een steekje doen en even de winkel ingaan om stofjes te aaien (en kopen) en wat nieuwe naalden.....
Als ik naar huis rij is het duidelijk geen zomer meer. Heel af en toe (open vlaktes) is de temperatuur behoorlijk gedaald. Als "oer Hollands meisje" deert me dat niet. Thuis een lekker warm bakje chocomel.......


woensdag 28 september 2011

Klein wereldje

Vandaag geen verplichtingen dus lekker rustig aan doen. Op bed zittend een patchwork boek doorbladerend (leuk, leuk, o ja die wilde ik ook nog eens maken.............) Ondertussen naar buiten kijkend. De zon wilt zijn best doen maar er is veel mist. Onze eigen tuin is goed te zien en het is er een drukte van jawelste met vogels die druiven, restand bramen en ongedierte zoeken. Ik pak mijn fototoestel en wil ze op de foto zetten. Vergeet het maar. Tegen de tijd dat ik denk dat ze scherp zijn, zijn ze alweer gevlogen.
Alleen deze dame gaf me de tijd.
Ik zet het raam weer in kiepstand en ga vanaf het bed weer genieten van alle drukte en gekwetter en af en toe in gedachten een quilt verzinnen/afmaken.....
Prettige voortzetting van deze zonnige dag in wording.
(hier is de verwachting 24 graden C)

donderdag 22 september 2011

De druiven

Bietje/Birgitte Heeft op haar blog foto's gezet van haar tuin en druiven. Daardoor kwam ik op het idee om onze druiven ook (nog een keer) te laten zien. We hebben ze al zo'n 12 jaar en zijn tot grote planten gekweekt.

Wij hebben 2 druivenstruiken. Een staat/hangt boven het terras als "zonwering" in de zomer. Omdat de stenen bestrating eronder veel in de schaduw blijft is het er een stuk koeler om te zitten dan dat je er op het laatste moment een parasol neerzet. De soort is een blauwe druif: Boskoops Glorie. We hebbeb bewust voor deze gekozen omdat hij volgens de boeken goed geschikt is voor het Nederlandse klimaat en aardig ongevoelig is voor bepaalde ziektes. In het voorjaar haalt ManLief een boel bloemtrossen weg zodat de andere meer kracht krijgen en zodat de hoeveelheid beperkt blijft. Al even zijn we telkens trossen aan het plukken en die zetten we een tijdje in het water zodat het eventuele ongedierte (vooral oorwormen) eruit kunnen gaan. De bladeren ervan zijn ook flink aan het kleuren en afvallen.

De andere druif is een stek van de overbuurman welke hij ooit eens als stek uit Hongarijen heeft meegenomen. Geen idee wat voor ras het is (ook blauwe druiven gevend). De bladeren zijn veel groter en kleuren in de herfst veel minder. Ook de druiven opbrengst is stukken minder. Je moet zo zoeken dat we ze maar laten hangen voor de vogels. Deze plant staat in de moestuin bij het watervat, doorgroeiend over mijn werkplekje zodat daar de temperatuur ook een beetje normaal blijft

In het "voorjaar" (als het nog licht vriest) knipt ML de lange/takken die gedragen hebben weg. Vooral "de Hongaar" heeft lange takken omdat die zijn gang mag gaan. De takken zijn dan al aardig verhout maar ik probeer er kransen van te draaien, Op divese plekken in de tuin hangen/staan er al. De oude beginnen een beetje uit te zakken en stukken te verliezen maar dat heeft wel zijn scharme....
Terwijl ik het een en ander aan het fotograferen ben duikt Tabby de struiken in en ik zie en geniet van de vogeltjes die eten/ongedierte aan het zoeken zijn.

We wonen nu ruim 23 jaar in Limburg......de Randstad missen?........Echt niet........

maandag 19 september 2011

De aanhouder wint!!!

Ik ben bang dat ik tevroeg gejuicht heb want ik sta wel weer bij vrieninnen in de lijst maar nog met het oude bericht van twee dagen geleden. Op een of andere manier wordt ik hééééél ééééérg vertraagd weergegeven...... De meeste kijken daar dan niet meer tussen...... :-(

Sommige weten dat ik al even problemen heb met het "plaatsen" van mijn blog's verhaaltjes. Het leek te kloppen maar in werkelijkheid was hij (uiteindelijk) nergens meer in de lijsten terug te vinden. Van alles geprobeerd/gecontroleerd (voor zover dat ging want echt verstand heb ik er niet van). Zag je ergens staan dat als je met oude sjablonen werkte het traag/slecht kon reageren ik opnieuw het uiterlijk van mijn blog veranderd. Ergens gelezen dat als je met verouderde explorer werkte het vertraging kon geven, ik explorer ge-update. Wilde ik een spelletje doen via internet kon ik dat opeens niet meer en een melding dat ..... met java was. Dus java opnieuw gedownload/ge-update en nu lijkt het weer te kloppen. JOEPIE!!!!!!!!!!!!!!

zaterdag 17 september 2011

Mmmmmmmmm........

Gisteren was het het Personeels Verenengings uitje van het werk van ManLief. Wij (de aanhang) mochten (tegen betaling) deze keer ook mee.
We hebben ook al een keer een barbeque op z'n werk gehad maar deze keer hadden we het etentje in La Caverne de Geulhem . Hier zijn de "zalen" in een "grot"/gangen die door de mergelwinning zijn ontstaan. Donker maar gezellig met de sfeerverlichting en kaarsen. (Daardoor wat donkere foto's).
We werden welkom geheten met een glas champagne. Het soepje of capas (of hoe het ook heet of geschreven wordt) hebben we helaas gemist.... Maar we zijn NIETS tekort gekomen. Het buffet was goed gevuld met diverse koude vlees en vis met volop garnering/sla/fruit en een tafel met warm vlees, aardappeltjes in schil en roomchampignons.
Mijn ogen waren bijna groter dan mijn maag. Het zag en was allemaal heerlijk. Het toetje werd met sterretjes opgediend (ijs met vanille- of pischtasnotensaus en warme kersen....)
Onze tafel zag uit op "Het Kapelleke van het Bergske" (rechts onder).
Een gezellige voedzame avond........

woensdag 14 september 2011

We gaan weer gewoon schrijven over lapjes enz.

Vorige week woensdag hadden we QB bij Pauline. Marion had een cursus dag en kon helaas niet komen. Mariet en Marianne waren er wel. Aan de dames heb ik de "voorbeelden" van de regiodag laten zien en ze werden goed gekeurd (zucht.....). Na afloop even naar Marij gereden om daar ook de voorbeelden te laten zien zodat ze een beetje het idee heeft van hoe of wat. Marij is ook met de Regiodag  4 november in Maasbracht aanwezig met haar "winkel".
Zij vond het ook een leuk patroon en vroeg of ik van net binnengekomen nieuwe stoffen ook een voorbeeldje wilde maken...... Kwijl. kwijl..... wie wilt dat nu niet :-) Het zijn maar een paar stofjes van de prachtige serie van Lecien de Mrs. March's Basic maar heerlijk om te aaien..... en om ze te verwerken waar ik dus al druk mee bezig ben. Het resultaat laat nog even op zich wachten (voor jullie).
Marij heeft trouwens 21 september open dag met presentatie van de workshops, vanaf 11 uur geopend!


Afgelopen vrijdag en zaterdag had The Log Cabin open dagen. Helaas kon ik door voor-werkzaamhedeen voor ManLief zijn verjaardag (zondag) niet naar toe. Daarom was ik er maandag even langs gegaan. Ze was druk bezig met de voorbereiding voor Frankrijk deze week. Daar heb ik het rolletje stof  (van augustus nog) van de stoffenclub meegenomen. Een serie stipjes....

Voorbereiding voor ML was onder andere nieuwe kleden voor op de bank naaien. Bij ons mogen de honden ook op de bank en dan is het makkelijk om af en toe te wisselen om ze te kunnen wassen. Deze keer waren het gordijnstoffen van de markt voor maar 2 a 3 euro de meter (als ik het goed heb). Daar laat je ze toch niet voor liggen. Tabby had grote lol met het spelen met de draden....


maandag 12 september 2011

kort maar krachtig

Test.

zaterdag 10 september 2011

Wat doe ik fout????

De laatste twee berichten geschreven, tussendoor foto's erbij en de opdracht gegeven om te plaatsen. Krijg de melding dat het bericht geplaatst is. Klik bij favorieten mijn eigen blog aan en inderdaad klopt......
Controleer bij andere maar bij hun sta ik niet in het lijstje aan de zijkant (alleen de oudere posting)?????? Eerste keer leek het of ik per ongeluk het vakje aangemeld blijven had aangevinkt. Nu is dat niet aangevinkt maar mijn bericht is niet vernieuwd bij andere.....Nu dus een poging opnieuw zonder poespas erbij.

Dreamnight at the zoo


Gisteravond was in het Gaiapark Kerkrade Zoo de Dreamnight at the zoo . (normaal is dat de eerste vrijdag avond van juni maar door omstandigheden kon het niet eerder). Dit is een avond voor chronisch zieke en gehandicapte kinderen met hun familie. Ze kunnen dan genieten van een avond in een dierentuin. Als je naar de gezichten kijkt genieten ze inderdaad volop. Manlief werkt in het Gaiapark en op zo'n avond ben ik er als vrijwilliger.
Overdag was het weer nog zeer twijfelachtig maar het was het de mensen zeer gegund want zelfs de zon is nog even geweest.
Toen het wat "rustiger" werd ben ik even wat gaan lopen en heb ik een paar sfeer foto's gemaakt. Niet veel want het begon te schemeren maar jullie krijgen een idee.....


Conchi en Marc stonden er met een insecten-bar. Gefrituurde krekels en sprinkhanen en "rauwe"meelwormen. Marc gaf het voorbeeld met de meelwormen en er waren er toch die het daardoor ook wilde proberen. Zelf heb ik af en toe een krekeltje/sprinkhaan genomen. Smaakt best, een beetje nootachtig, alleen de pootjes vind in niks, net of er zoals bij vis een graatje in je keel zit, even wegspoelen met water....



Er waren clowns er er werd geschminkt.






De brandweer was er met een spuit- en een ladder wagen. Zowel het spuiten als in het bakje de lucht ingaan vonden de kinderen prachtig en ook als ze even in de cabine mochten zag je de gezichtjes zo glunderen.....




De politie niet vergeten.

Voeder presentatie  bij de dieren en geweien/hoorns vergelijking, enz. enz.
Lang niet alles is door mij vastgelegd daar ik maar in een klein hoekje van het park aan de wandel was.

En als slot nog een paar dieren van de kinderboerderij of Limburgs erf. Een andere keer komen er meer dieren op de foto.

zondag 4 september 2011

Eerste quilt en nachtelijk bezoek.

Ben ik heel druk bezig met patchwork, kan ik het niet laten zien :-(  Het zijn namelijk "voorbeelden" voor de regiodag Limburg van het Quilters Gilde 4 november 2011 te Maasbracht. Twee tops(jes) heb ik klaar en ik borrel nog van ideeën, wie weet volgen er nog meer.........

Wel kan ik de kleuren laten zien van de kleine top. Hier zijn ze mooi op volgorde maar in het quiltje zitten ze door elkaar. Eigenlijk een beetje een zooitje maar wel fleurig en gezellig.
Daarom wil ik maar mijn eerste quilt laten zien. Hij is al gauw 16 of 17 jaar oud maar af en toe nog in gebruik.

Hier ligt hij, geduldig te wachten op koudere dagen. Hij wordt namelijk gebruikt in de auto. Wij wonen in Limburg maar hebben familie en kenissen van Groningen tot Zeeland (zo een beetje heel Nederland dus). Daar gaan we met de auto naartoe (lange ritten) en dan willen we het niet te warm hebben wat omgevings temperatuur betreft en dan leg ik het quiltje over mijn benen. Zo zag hij eruit vlak nadat hij gemaakt was. Op alle vier de hoeken zitten strikjes want in het begin heeft hij over een orgel gehangen tegen het stof.

Er waren allerlei stofjes in verwerkt. Boeren zakdoek, de egeltjes was een restand van het keukengordijn, de oliefantjes eens van iemand gekregen omdat we gek op dieren zijn, van de rode stof met lijntjes/ruitjes had ik een zomersetje genaaid enz. en verder aangevuld met marktstoffen. De repen had ik niet geknipt maar gescheurd (foutje), een oude laken tot vierkanten gemaakt en beginnen/opnaaien maar...... Les of boeken had ik nog niet. Hoe ik erbij kwam om met patchwork bezig te zijn, geen idee. Misschien een oude (echte handwerk) Ariadne en Libelle of Margriet



Dan werd hij gebruikt en dan weer even opgeborgen. En nu ziet hij er zo uit, hééél erg gebruikt maar dan wel door de honden. Toen een van de honden jong was vond deze de quilt wel mooi maar de achterkant wat minder en heeft vakkundig een poging gedaan om alleen de achterkant er vanaf te halen. Maar dat mag de pret niet drukken, hij werkt nog perfect.



En nu dan het nachtelijk bezoek. Man Lief is vandaag met de jongste hond naar Leeuwarden want daar is de Europeese Hondententoonstelling. Dat betekend vroeg op (om 03.30uur) om brood, koffie en thee klaar te maken. Rond 04.30 vertrekt hij naar Best  om van daaraf samen met iemand anders verder te gaan (wel zo gezellig). Dat betekende dus vroeg naar bed. Door de warmte kon ik mijn lig/slaap niet vatten en ben maar naar beneden gegaan. In de keuken hebben we een "insecten licht" waardoor je geen lamp hoeft aan te doen omdat er een soort schemer is. Zag ik voor de koelkast iets "ronds", mijn gedachten was dat Tabby een muis had meegenomen maar dat is langwerpig.... Toch maar het licht aangedaan.......

Zat er dus een pad/kikker. Tja dat kan gebeuren als je in een dorp/op het platte (in dit geval heuvelig) land woont en alle deuren heb open staan en de dieren het najaar voelen naderen. (Echt vreemd was het niet want het is in een ander jaar al een keer eerder gebeurd.) Wat doe je dan, je pakt het beestje op (water en zeep na afloop zijn er goed voor) en zet het weer in de tuin.
Waar hij/zij tussen de bladeren/planten een schuilplekje kan zoeken.
Zo, nu toch even een uurtje plat want met drie uurtjes slaap denk ik niet dat ik de dag goed doorkom...