Pagina's

zondag 29 januari 2012

3x Quilting Bee en......

Deze week was voor een groot deel een gezellige drukke week. Woensdag ochtend QB van het QQQ groepje bij mij thuis. Daarover hebben jullie kunnen lezen bij Marion.

Donderdag avond was het QB bij Marij waar Pauline haar Boerenmèchelke (met mooie stof aan de achterkant) toonde.
Vrijdag avond was de QB bij The Log Cabin waar Jeanny een hele mooie top toonde van een prachtige rozenpaneeltjes en bijbehorende stof serie. (Kwijl, kwijl....)
Uiteraard werd er op alle drie de QB gezellig gewerkt, gepraat, koffie of thee geleut en gelachen. Vrijdag overdag was ik ook nog wezen zwemmen  en naar de "stad" in Brunssum geweest en had niet zoveel fut om 's avonds nog weg te gaan. Heel blij dat ik toch gegaan ben want QB (welke dan ook) is toch altijd gezellig en ontspannen samen zijn!!!

En nu die en....
Keurig netjes gestreken, gesneden, genaaid, gestreken, gesneden, genaaid, gestreken, genaaid, gestreken, gesneden, genaaid, gestreken, genaaid, gestreken en helaas.... het is niet naar mijn zin....
Voor mijn doen keurig netjes gewerkt want strijken dat doe ik maar zelden tussendoor maar dit MOEST netjes zijn en inderdaad de "kruispunten" zijn allemaal keurig netjes.  Het totaalbeeld is niet wat ik in gedachten had. Nu was de veelkleurige batik wel de bedoeling maar de groene batik was tweede keus. Helaas is bij de Patchwork winkels in de buurt niet zoveel keus in batiks.  De veelkleurige komt van de markt (al even geleden) maar nu is er bijna alleen carnavals stof te koop en geduld heb ik niet om te wachten tot na 22 februari. Op de foto's lijkt er aardig verschil te zijn in de twee stoffen (blauw overheerst op de foto)  maar in werkelijkheid zit er ook in de veelkeurige batik vrij veel groen. Het wordt nog wel eens ergens anders voor gebruikt....... nu maar een nieuwe poging doen met andere (fellere/"eenkleurige") stoffen en iets kleiner want het was ook groter uitgevallen dan ik wilde......
Wat ik me al een keer eerder afvroeg: Hobby??? Vervelen???




zaterdag 21 januari 2012

Weer andere stoffen....

Grauw weer, de regen klettert tegen de ramen. ManLief heeft weekend dienst. Echt een reden om binnen te zijn en aan de hobby te werken.
Begrijp me niet verkeerd... Vorige week vond ik het ook lekkerder met vorst en een zonnetje.
Een vorige keer had ik stofjes laten zien die ik dacht te gebruiken voor een quilt maar.... de kleuren van de toevoegingen/versiersels pasten er toch niet zo best bij dus in de kast gedoken en nieuwe "flowerpower"kleuren opgezocht die wel bij de versiersels passen. Toen nog een hele tijd aan het dubben geweest: hoe precies???? hoe groot????? hoeveel banen????? zo laten lopen... of zo????? ZUCHT....... Hobby???? .......Ik begin straks maar te snijden en leggen en dan zien we wel.....

Ook de vogels hebben er niet zoveel zin in. De voerhuisjes worden deze dagen niet zo druk bezocht.
Deze koolmees had toch wel trek in wat pinda's.
Morgen komt er weinig van naaien. Familie bezoekjes. Eerst ga ik (vanuit Zuid Limburg) naar een zus in Brabant, daar komt ook een broer uit Zeeland naartoe en gaan we met één auto (veel gezelliger rijden) tantes bezoeken in Wassenaar en Den Haag. Hoe laat we terug zijn zien we wel weer. Laat denk ik.....
Nu toch even de regen in. De honden moeten uit. Daarna lekker een mok hete chocomelk en een handwerkje erbij en daarna toch echt gaan snijden en kijken (NEE niet kijken DOEN!!!!) hoe of wat...





woensdag 11 januari 2012

Balen

Nee, niet het Belgische plaatsje Balen maar letterlijk BALEN!!!
Vanmorgen was het de twee wekelijkse Bee (van QQQ) bij Mariet. De zon heeft geschenen en was het dus heerlijk weer om even te toeren met de brommer.


Néééééé, deze dame zit binnen...... Verwarming aan, kleed om de benen en kleed om de schouders (en nog zit ik bekant te rillen), doos tissues en flesje water binnen handbereik. Str.... en str.... verkouden.
Maar niet geklaagd, er zijn er meer die er last van hebben. Het gaat wel weer over. Houdt niet over dat ik de gezelligheid gemist heb. Over twee weken de herkansing bij mij........

maandag 9 januari 2012

Flowerpower....

Medio oktober 2012 is bij Marij de tweejaarlijkse tentoonstelling met wedstrijd (niet verplicht) met als onderwerp;  Flowerpower. De tentoonstelling is over drie locaties verdeeld.  (fotocollage's zijn van 2008).
Bij een meubel/gordijnenzaak.
Waar de grote quilts over bedden, tafels, stoelen en banken liggen. Het klinkt misschien vreemd maar het is heel apart en mooi om te zien. De quilts "in gebruik" in plaats van aan de muur.
Bij een Galerie (deze heeft vooral glas expo)
En de wedstrijd-quilts hangen/liggen bij Marij in de lesruimte en haar huiskamer.
Van locatie naar locatie hangen er ook (af en toe) quiltjes bij andere winkels in de etalage en bij particuliere huizen (b.v. onder die mooie grote poorten die Limburgse boerderijen hebben.)


Nu had ik een tijd geleden in een uitverkoop leuke, felle lapjes gekocht en had ik al een quiltje gemaakt maar zoals zo vaak is deze in een box beland. mijn idee was om deze verder af te maken en verder aan te kleden want de kleuren vind ik Flowerpower. Op de ontwerplap gespeld en nee.... het klopte niet, een hoek trok.

Tabby keek met me mee en was het er mee eens dat dat toch echt niet kon!!! Plooitjes in de rand en die haren......... (van wie ,oh wie??)
Met z'n tweeën zijn we de randjes eraf gaan toornen. Ze is zo een geweldige hulp...... Maar wegsturen??? NEE... ze zit er zo lief en lekker bij te spinnen. Daar wordt je niet boos op, maar zit er heerlijk van te genieten.
Ze werd zo moe van het meekijken dat ze haar kopje op mijn hand te ruste legde.
Nu het binnen stuk opnieuw op maat snijden. Alles strijken voor opnieuw gebruik, randjes er weer aannaaien en dan hopen dat hij mooi recht hangt. En dan......... Tja hoe hij er uiteindelijk uitgaat zien blijft nog even geheim !-)