Pagina's

woensdag 29 februari 2012

Uitproberen

"We" kijken vanavond de oefenwedstrijd van Nederland, zegt ManLief als hij de gids voor vanavond "bestudeerd". Nououou......... dat dacht ik toch echt niet. Jij mag kijken maar ik kijk toch echt niet mee..... Toch even in het begin gekeken want ik hoorde ML zeggen dat ze nieuwe uit-outfit hadden. Saai hoor zoveel zwart en weinig oranje....

Maar goed, het uitproberen. Er is al even spraken van dat als Pauline oppas voor de hond(en) moet hebben ze hier van harte welkom zijn. Tot nu toe was er niets van gekomen want of ZusLief- of ZoonLief waren telkens vrij als het nodig was. Voor het geval het toch hier een keer nodig is is Pauline vandaag met Rhoba komen uitproberen of Ayka niet te vervelend is. Ayka is heel sociaal maar speelt een beetje grof en daagt graag uit door met haar poot te slaan en even een hap in de billen te geven en niet iedere hond kan daar tegen. Rhoba wel!!! Met de wandeling (vergeten fototoestel mee te nemen) probeerde Ayka het uit maar de kleine dame Rhoba snauwde van zich af dat ze daar niet van gediend was. 
Binnen was Rhoba de boel aan het ontdekken met af en toe een snauw naar Ayka omdat deze bleef klieren. Na verloop van tijd was Ayka toch rustig op haar kussen gaan liggen en begon lief, liggend Rhoba uit te dagen.

Pauline had Keno vandaag niet bij zich omdat hij graag katten pest en dat wilde ze Tabby niet aandoen. Tabby was niet onder de indruk van Rhoba dus wie weet proberen we dat de volgende keer. Dit was alvast een geslaagd uitproberen en als het "moet" is Rhoba van harte welkom!!!

maandag 20 februari 2012

Dit keer is het voor mijn doen echt lang geleden dat ik geschreven heb. Alles goed en wel hoor, een beetje druk en soms aan het twijfelen of ik wel door wil gaan met schrijven maar dan kom je op open dagen stille lezers tegen die je de zin geven om toch door te gaan (bedankt lieve mensen).

Met de laatste QB bij Marij Had ik mij zelf een cadeautje gegeven na een hele tijd denken ja-nee-ja-nee. Het pakketje van 8 rozen stofjes is te mooi om te laten liggen en het is dus ja geworden. Meteen voor de oppepper een donkere groene en rode stof bij gekocht en voor de afwerking een randstof. Ideeën voor een uitvoering zijn zijn ook al globaal aanwezig maar van ManLief  "moet" ik eerst wat andere dingen (af)maken. Ik zal maar een briefje met de plannen erbij doen want mijn geheugen is af en toe de hoort op.

Uiteraard onder toeziend oog van Tabby ben ik bezig geweest met de Flower Power quilt. Op de achtergrond zien jullie twee uitvoeringen. De een is mij te groot uitgevallen, de ander bevallen de kleuren mij niet en is hij op zijn punt gezet nog het mooiste. Bij een andere (hier niet te zien) passen de kleuren van de toevoegingen weer niet. Een kleine twee weken geleden "alles" meegenomen naar de QB bij Marion en was er het idee om van de de naar mijn zin te grote quilt toch een kleinere gedeelte te gebruiken. 

Thuis kleiner gevouwen en op ontwerpwand gespeld, wat van de versiersels (hier niet te zien, blijft een verrassing) er op gespeld om het even aan te kijken. Ja zag er ook niet onaardig uit.
Gisteren waren er twee zussen op bezoek (doen niet aan handwerken) en heb ik de "lap" weer even uitgevouwen. Ze vonden het zonden dat de kleur verloop weg viel als ik hem kleiner maakte. Nu hangt hij dus weer uitgevouwen en......

Waar ik ook af en toe mee bezig ben is met een sneeuwman van Bobbin's kerstclub. Pauline was (al even geleden) aan het ruimen en had een paar patronen/pakketjes die ze niet meer zou maken. Wij mochten er wat uitzoeken. In plaats van de witte knoopjes en "roest"belletjes heb ik er kleurige sterren en hartjes op gezet. Er zit geen afwerk bies om heen en momenteel ben ik het aan het quilten. Deze winter zal het wel niet hangen, maar af is af!!!

Zo, we zijn weer even bij gebabbeld/geschreven. Op naar het volgende schrijven.

woensdag 1 februari 2012

Heerlijk

Gisteren ochtend zes uur. Alles is nog zo lekker rustig op straat en door de sneeuw wordt het geluid nog meer gedempt. Door de straatverlichting is er nog "iets" te zien.
Uit het slaapkamer raam is eigenlijk niet echt te fotogrferen. Om half tien is er meer te zien.
's Middags met de wandeling het fototoestelletje mee om deze witte wereld vast te leggen.

De dames hebben geluk want er komt even een vriendje stikum de tuin uit om te spelen.
Ook de tuin moet op de "gevoelige plaat".
Er zijn nu vaker vogels die met deze kou het voer weten te vinden. 
En toen was de batterij leeg dus downloaden ging even niet. Tegen de tijd dat de batterij weer opgeladen was, was ik met eten klaar maken bezig. Een grote pan hutspot/peen en uien stamp (zonder de klapstuk, vinden wij niet lekker). Als wij dit klaar maken, maken we meteen voor twee dagen. Het is even werk maar morgen of over morgen heb ik het makkelijk met even opbakken..... Echt eten wat bij dit weer past!
Ook vandaag schijnt de zon volop, straks weer lekker aan de wandel gaan met de dames...