Pagina's

zondag 21 juli 2013

Stukje toeren...

Wij zijn niet zulke vakantie-gangers. We wonen in een dorp in een mooie provincie met veel groen. En i.v.m. de huisdieren ben ik net zo lief thuis.......
Ik moet even wat dingen halen en ruilen en als ik toch de deur uitga kan ik net zo goed het fototoestel meenemen en even gaan toeren.

Heerlijk het groen, de bergen en dalen (soms moet de brommer hard zijn best doen...) Een heerlijke geur bij een pas gemaaid veld.

Bij kasteel Reijmersbeek staan de koeien lekker buiten in de wei. Het is 'een grote hoeve met een kasteel op de binnenplaats...'

 Oude hoeves/gebouwen/kerken en een monumentale watertoren.


Het fleurig onkruid wat bloeit.









Tekst en foto's spreken voor zich...

Op de terugweg een mooie blik op ons dorp. Een heel herkenbare kerk (voor ons).
Tis wel erg klein... ik zal 'm wat dichterbij halen...






Mocht je ook in Limburg willen komen wonen.
Ik weet nog iets leuk te koop.......(klik...)

vrijdag 19 juli 2013

Met dit warme weer wordt er eerlijk gezegd wel af en toe achter de computer gezeten maar weinig op de blogs ECHT gelezen. Even bij de bloglijst kijken wie, en kort wat er geschreven is met het idee straks reageer ik wel...... Tja en dan is er het bekende: van uitstel komt afstel.....


Een verfrissend fruithapje erbij en even de tijd nemen!

Wat hebben we zelf gedaan?




Labels ontworpen.
Nooooouuuuuu, de "grote" rechts heb ik al even geleden ontworpen maar nu eindelijk met transfer papier op stof gestreken. Deze zijn voor achter de quilt(s) de kleintjes voor tassen, kleding enz.... (je ziet het plannen......)
Het idee had ik al langer en bij Zusje zag ik een uitvoering gezien waardoor ik zeker wist dat het moest lukken.

De eerste zit al achter een quiltje.
Het kerst quiltje voor de open dagen bij Jacq. is klaar (Ook de afgelopen tijd aan gewerkt...). Alleen nog een latje zagen en oogjes er in draaien.
Het is hééél eng dat het al klaar is want meestal is zoiets pas op het laatste moment klaar dankzij 'nachtwerk'.
Oeioeioei....ik zie opeens dat ik de datum ben vergeten op het label te schrijven... In het hoekje kan dwars nog wat staan...


Thor ligt hele dagen te slapen in de garage/schuur. Momenteel vaak op een oude postzak gevuld met plastic granulaat (kunstrijst) wat ik gebruik als verzwaring bij 'dingen' die moeten blijven staan.


Tabby ligt heel veel in de oude kussens die momenteel continu in de tuinstoelen liggen met dit goede weer.





Thyrvi, de lieve meid, volgt me terwijl ik de foto's maak en PLOFT neer als ik even stil sta....



De honden hebben ook niet veel fut en liggen veel. Anly met haar oude botten op de honden-kussens en Ayka lekker languit op de koude tegels.
Geef ze eens ongelijk.......

Zo, even wat watermeloen bij pakken (de kersen zijn helaas op...) en jullie blogs uitgebreid lezen... en wie weet reageren.

Houdt het hoofd (en de rest...) koel en een prettig weekend!!!

maandag 8 juli 2013

'Lijntjes trekken.....'

En kikken maar......


Nee geen  lijntjes troep.......

maar quilt lijntjes!!!

Ik heb geen stuff nodig......
Geef mij maar stofjes, een schaar, naald en draad en ik ben in een andere wereld.

De grootste helft is gedaan.  Ja, ik weet het... ik heb wiskunde examen (tig jaar geleden) gedaan en helften zijn even groot.
MAAR NIET IN MIJN WERELD...!!!


(Voor de nieuwsgierige: dit is de achterkant wat ik laat zien...)

maandag 1 juli 2013

'vakantie'

Hier in het zuiden zijn de scholen dicht: VAKANTIE.
Zelf hebben we geen kinderen en kunnen we vakantie nemen wanneer het ons uitkomt....
 Vorige week kreeg ik medelijden met de ouders met het idee om met het trieste weer vakantie te houden.

Vandaag is het lekker weer en heb ik mijn bakje met aurifil 'wollen'garen en lapjes gepakt om buiten wat stikwerk te doen. Gezelschap krijgend van Anly, Ayka en Thyrvi (geen idee waar Thor uithangt...) en op de achtergrond het gezellig gekwetter van de parkieten.


Vorige week hadden we 4 nachten en dagen gezelschap van Keno en Rhoba. 
Donderdag was er een afsluitdag van het quiltseizoen bij Marij. Het weer zat niet helemaal mee maar de show and tell van 14.00 uur konden we buiten houden. (ondanks héél even een spettertjetje)
Het antwoord op de vraag van J.H.:  Ja, ik doe nog regelmatig quilterige dingen. Het probleem is dat ik af en toe een stiekeme quiltster ben. Dan maak ik een quilt voor een tentoonstelling/wedstrijd , dan weer voorbeelden voor de regiodag. Nu ben ik weer bezig voor (ik dacht) 23 en 24 augustus. Dan heeft Jacqueline open dagen/start quiltseizoen. 
Ze heeft twee pakketjes samen gesteld waar je met toevoeging van maximaal drie stofjes een quiltje maakt van maximaal 3 meter omtrek.
Het ene pakketje zijn kerststofjes (links op de foto, rechter stapeltje mijn toevoeging) en een 'herfst' pakketje (rechts op de foto met links mijn toevoeging). 
Tja, dat zijn werkjes die nog even geheim blijven en de rest moet maar even wachten. Sommige werkjes weten niet beter meer ........